Mágiakellékek.hu  Kérdése van? Hívjon minket bizalommal! +36301214580

ÁSVÁNYOK, KRISTÁLYOK TISZTÍTÁSA

ÁSVÁNYOK, KRISTÁLYOK TISZTÍTÁSA

Az ásványok tisztítása két szinten történik. Fizikai síkon történő tisztításkor az ásványról a fizikai szennyeződéseket távolítjuk el.  Az energetikai síkon történő tisztításkor az ásványt a negatív energiáktól szabadítjuk meg. 

Vízzel nem ajánlott tisztítani: azurit, cölesztin, gipszfajtájú kövek, korall, krizokolla, lapis lazuli, malachit, rodokrozit, sivatagi rózsa, szelenit, tenyésztett gyöngy, türkiz és az összes kalcitfajta.  

Sóval nem ajánlott tisztítani: kalcitok. 

Öntöltődő, öntisztító kristályok: holdkő, citrin. 

Ha az ásványokat és az azokból készült ékszereket a szépségük miatt hordjuk, akkor elég havonta – 21 naponta - tisztítani, feltölteni. Ha viszont valamilyen testi vagy lelki problémáink gyógyítása miatt viseljük, hordjuk magunknál az ásványokat, akkor minden használat után meg kell tisztítani és fel kell tölteni azokat.  

 

1.) Tisztítás Szentelt Vízzel: miközben a víz éri, ujjainkkal óvatosan dörzsöljük meg, távolítjuk el a rátapadt szennyeződéseket. A tisztítás hatását fokozza, ha közben vizualizáljuk azt, hogy a szennyeződés folyamatosan tűnik el. A lemosás után egy tiszta, száraz ruhára tegyük rá a nemesköveket és ezen szárítsuk azt. 

 

2.) Tisztítás forrásvízzel: kirándulásunk folyamán, ha megteheted, akkor vidd magaddal az ásványaidat. Tedd bele egy kis Boszorkányszütyőbe, majd merítsd meg a forrásvízben. Tartsd így néhány percig, hogy jól átmoshassa a forrásvíz, majd egy tiszta száraz ruhán szárítsd azokat.  

 

 

3.) Tisztítás Szentelt Tengeri Sóval: 1 liter vízhez adjunk egy csészényi szentelt tengeri sót. Az áztatás időtartama 15 perctől egy napig is terjedhet, attól függően, hogy az ásvány mennyire szennyezett. Mikor azt érezzük, hogy a kő megtisztult, akkor vegyük ki az oldatból és hideg folyó vízben még mossuk le. 

 

4.) Tisztítás és töltés égi energiával: a kézbe vett nemeskövet Szentelt Vízzel mossuk le. Ujjainkkal dörzsöljük meg, távolítsuk el a szennyeződéseket. Majd tegyük az ásványt a bal tenyerünkbe, a jobbal pedig fedjük le és mondjuk: 

“Teremtőm, segíts! Kérem e kő angyalát, hogy ezt a követ tisztítsa meg és töltse fel energiával!” 

Majd néhány másodpercig tartsuk így az ásványt a tenyerünkben. 

 

5.) Tisztítás Földanya segítségével: a kristályt vigyük ki a kertbe vagy a természetbe és ássuk el a földbe. Finom kis gézlapba csomagoljuk be az ásványokat védelmük érdekében. Kis lyukat kell ásni a kezünkkel és abba belehelyezni, majd megjelölni, hogy később könnyedén rátaláljunk. Legalább három éjszakán át a földben marad az ásvány, majd a kivétel után Szentelt Vízzel kell átmosni. A föld felszívja és semlegesíti az ásványban vagy az ásványon lévő összes negatív energiát, illetve szennyeződést. 

 

6.) Tisztítás Ingával: A megtisztítandó ásvány fölött néhány centivel tartsd meg az ingát! 

Kérdezd meg az Univerzumot, hogy kapsz e engedélyt a tisztításra. Ha a válasz “nem”, nem is kísérletezz tovább, más módszert kell alkalmaznod. Ha a válasz “igen”, engedd az Univerzum energiáját keresztüláramolni rajtad és hagyd, hogy az inga elkezdje a munkáját. Körkörös mozgással, ami lehet egyre intenzívebb, elkezdődik a tisztítás. Engedd, hogy annak idejét az inga határozza meg! 

 

7.) Tisztítás füstölővel, fehér gyertyával: a meggyújtott füstölő füstje fölött a nemeskövet 2-3 percre a felszálló füstbe tartjuk, vagy a füstöt egy finom kis Tollpihe segítségével a kristályok irányába tereljük. Gyertyánál a kristályokat a fehér gyertya füstjében, fényében vagy a láng körül képződő hőben “megfürdetjük”, de vigyázat, semmiképpen se tartsuk közvetlenül a lángba, ne tegyük ki tűzpróbának!